Acteurs lezen verhalen uit De Decamerone

Welke boeken lees je en kun je ons aanraden? Welke films en series moeten we zien? Welke kunstvormen zijn nu online te bekijken? Laten we een overzicht maken van de mooiste tips.
Els (Admin)
Site Admin
BerichtenCOLON 30
GeregistreerdCOLON 22 Mrt 2020, 18:05

Acteurs lezen verhalen uit De Decamerone

Bericht door Els (Admin) »

Nederlandse acteurs lezen elke dag een verhaal voor uit het boek Decamerone van de dichter Boccaccio. Laat je voorlezen voor het slapen gaan, of tijdens je pauze.

In tijden van nood kunnen we onze toevlucht nemen tot verhalen. Tot de kunst. In de veertiende eeuw beschreef de Italiaanse dichter Boccaccio in Decamerone hoe een groep van tien jonge mensen Florence ontvlucht, waar de pest heerst. Ze vertellen elkaar verhalen tijdens hun verblijf op een buitenplaats. Steeds tien per dag. Honderd verhalen. Met humor, kritiek op gezagsdragers en lichte erotiek.

In deze tijd, waarin wij opnieuw worden bedreigd door een ziekte en zoveel mogelijk binnen moeten blijven, maakt ITA deze verhalen opnieuw toegankelijk voor het publiek. De acteurs van ons vaste ITA-ensemble lezen u deze verhalen voor. Steeds één per dag. Elke dag een nieuw verhaal. Als ode aan het leven. Minister Ingrid van Engelshoven gaf de aftrap voor dit project in het tv-programma Mondo, door de proloog van Decamerone voor te lezen. Op ITA.NL vindt u de komende dagen steeds een van de verhalen.

https://ita.nl/nl/episodes/itas-decamerone/765119/

Afbeelding